Безплатна доставка! 0879 844 885
10% отстъпка за първа поръчка!

Още от древни времена, чантата е била незаменим аксесоар, който ни е позволявал да носим личните си вещи навсякъде по един удобен и красив начин. С течение на годините и развитието на модата, този потребен аксесоар се е развил до модна икона.

За да бъде една дамска чанта подходяща, тя трябва да бъде не само красива, но и удобна.

Какво означава да бъде удобна?

Колкото жени попитате, коя е най-удобната дамска чанта, толкова различни отговори ще получите. Не, повярвайте това не е прищявка.

Ежедневието на всички ни се различава. Всички ние работим различни работи и имаме различни нужди. Едни на официални длъжности, други в по-арт обстановка, а някои по цял ден бягат след децата. В най-честия случай обаче една жена играе всички тези роли едновременно. Затова и един от най-лесните начини е да изберете чантата според случая.

Как да изберем дамска чанта според случая?

Ако отивате на работа, в която облеклото е елегантно, е подходящо да изберете дамска чанта от среден до голям размер с повече отделения, за да сте сигурни, че тя ще побере всичко необходимо. Представете си, че отивате на бизнес среща. Колко по-удобно би било чантата ви да събира всички необходими документи, а защо не и лаптопа.

Разбира се има такива, които са изработени с твърди страни и такива, които са по-меки. Всяка от тях има своя блясък и този избор оставяме на вашия безпогрешен вкус. Все пак не е лошо да избягвате прекомерния блясък в работна среда.

А сега си представете, че сте канени на официална вечеря или сватба. Тук е подходящото място за блясъка. И макар и да ви блазни мисълта да може да съберете половината гардероб в чантата си не е нужно. За тази цел са създадени чантите за път. А на официалното събитие трябва да сте неотразими и ефирни. Модните специалисти през годините са стигнали до няколко решения в тази насока. Малката дамска е по-изискана и можете да я откриете в най-различни форми. Чанта тип плик, тип клъч, тип кесия. Такива, които могат да се носят на китката, с дълга дръжка на рамо, съответстващи на цвета на тоалета или в пълен негов контраст. Палитрата е голяма и цветна, а изборът е забава.

Третата група случаи е когато излизаме, за да разпуснем. Неделната разходка в парка или до близкия пазар. Да заведем децата на площадка или да отидем на кафе у приятелка. Трябва ни нещо, в което да си сложим набързо пари, червило и телефон или ни е необходимо да скрием някъде комплект за първа долекарска помощ заедно с любимата играчка.

Производителите на дамски чанти от естествена кожа са помислили и за това. Наред с множеството малки дамски чанти тип “messengers bag”, които побират най-необходимото, но са леки и удобни поради това, че можеш да ги носиш с дълга дръжка, вече има и изключително голямо разнообразие на раници от естествена кожа или чанта тип торба, в които можете да носите повече от необходимото ви, само за всеки случай.

Чанта според цвета на облеклото

Благодарение на модните специалисти през последните години вече не е задължително условие чантата ви да съответства на цвета на обувките ви. Това ви дава възможност една чанта да бъде комбинирана по много начини с облеклото ви. Освен това ви дава уникален начин да изразите своята собствена индивидуалност. Все пак има някои критерии, които не е лошо да следвате.

Цветовата гама

Хубаво е да съобразите избора си на чанта с цветовата гама на облеклото ви и за това има два начина – да бъде в същата или в пълен контраст. Ако облеклото ви е с принтове може да заложите на едноцветна чанта, за да може да се отличава и изпъква. И обратното, ако облеклото ви е в една цветова гама може да заложите на чанта, която имат два или повече цвята, за да добавите текстура към тоалета.

Не се страхувайте да избирате контрастни цветове. Например малката черна рокля се комбинира блестящо със златна или сребърна чанта.

Дамска чанта според формата на тялото

Когато търсите чанта, която отговаря на вашия тип тяло, общата цел е да поддържате балансиран външен вид между чантата и формата на вашето тяло.

Дамски чанти за правоъгълно тяло

Правоъгълната форма на тялото или още позната като спортен тип, се характеризира с това, че раменета, кръста и бедрата са почти на една линия. Именно поради почти правия силует, трябва да създадете допълнително илюзията за извивки.

Най-подходящите модели дамски чанти за това са тип плик или клъч, които се носят на рамо под мишницата или големи дамски чанти с меки страни тип пазарска, които създават илюзия за извивки и форма. Изключително подходящи са и раниците от естествена кожа.

Избягвайте чанти, които лежат на бедрата, или такива, които падат под бедрата, тъй като те са склонни да подчертават формата на тялото.

Подходящи модели:

Дамски чанти за тяло форма тип “ябълка”

Типичното за тази фигура е, че кръстът е най-широката част. Възможно е жените с тази фигура да имат голям бюст, но това което е най-добре да се направи в този случай е да се отвлече вниманието от кръста.

Най-подходящите дамски чанти за тази фигура са чантите с твърди страни и къси дръжки. Тези които могат да се носят в ръка, независимо от тяхната форма и размер.

Избягвайте да носите чанти с дълги дръжки през тялото и малки дамски чанти, тъй като те подчертават широчината на кръста.

Подходящи модели:

Дамски чанти за крушовидно тяло

Дамите с този тип форма на тялото имат по-широк ханш и е добре да се стремите да носите чанти, които намалят фокуса от ханша и го преместват към горната част на тялото.

Най-подходящи са чанти, които се носят между кръста и бедрата, чанти с дълги дръжки.

Избягвайте чанти с презрамки, които са твърде дълги, отпуснати чанти или чанти, които падат на бедрата ви.

Подходящи модели:

Триъгълна форма на тялото

Тази форма на тялото се характеризира с по-широки рамене сравнено с кръста и бедрата. Именно поради това е добре да се отвлече вниманието от раменете и да се насочи към талията.

Най-подходящи за този тип тяло са малките дамски чанти с дълга дръжка, които падат на ханша. Също така и големи дамски чанти, които имат дълга дръжка.

Избягвайте дамски чанти с къси дръжки.

Подходящи модели:

Форма на тялото пясъчен часовник

Дамите с тази форма на тялото се смятат за щастливки, защото на практика почти всичко им стои добре. Все пак трябва да съобразите размера на дамската си чанта, за да бъде тя пропорционална и да подчертава най-добрата ви част – талията.

Най-подходящите дамски чанти са тези, които са съобразени с височината ви. Големите дамски чанти като Alice и Amelia са по-подходящи за високи жени, докато малките за по-ниските от нас са по подходящи по-малките като Lily и Madelin.

Подходящи модели:

Избягвайте по-големи чанти от колкото можете да ностите.

В заключение

Да комбинирате облеклото си с най-подходящите аксесоари като обувки и дамска чанта, може да бъде едно забавно преживяване и да ви създаде допълнително настроение. Дайте смело напред и се доверете на инстинкта си и помнете, че половината от начина, по който възприемат външния ни вид идва от нашето собствено вътрешно усещане. 

Забавлявайте се и бъдете неустоими. Проверете наученото с голямото разнообразие от дамски чанти от естествена кожа на cloe.bg.