Безплатна доставка! 0879 844 885
10% отстъпка за първа поръчка!
5 вида дамски чанти като подарък за Коледа

Дамските чанти от естествена кожа винаги ще са страхотен подарък за всяка себеуважаваща се жена, така че мъже, не губете време, а вземете перфектния подарък за Коледа. Кой е той? Нашият екип е тук, за да ви насочи и помогне в избора ви. 

Жените имат няколко задължителни неща, без които не излизат от вкъщи – червилото си, хубави обувки, добре подбран тоалет и разбира се – дамската си чанта. Видовете дамски чанти днес са много и е трудно да решим коя е подходящата за нея – за повод или просто за всеки ден. 

Ако търсите подарък за жена и искате идея за подарък, в следващите редове ще ви запознаем с 5 (петте) вида дамски чанти, които наистина заслужават нашето внимание:

  • Дамска чанта за през рамо
  • Дамска чанта тип клъч
  • Дамска раница или 2 в 1
  • Дамска чанта тип “messenger” 
  • Мека дамска чанта

Но преди да ви дадем малко повече информация за тези видове чанти нека кажем, че вече е ясен цвета за 2023 година, а именно Viva Magenta или наситено розово. Труден за комбинация цвят, но за сметка на това наистина впечатляващ.

Решението на Pantone за следващата 2023 година е да я направи красива и изпълнена с радост. Именно това послание носи и избраният от тях цвят. Може би е едно наистина добро решение, което да ни накара да забравим лошите случки и спомени от последните няколко години.

1. Дамски чанти за през рамо

Един класически подарък за Коледа – дамска чанта за през рамо от естествена кожа. Какъв по-добър избор от това?

Тук моделите са много – от абсолютно класически, до изключително модерни. Но все пак има нещо, което е важно за този тип чанти. Разбира се да са съобразени с нуждите на дамата и нейните потребности – дали да е малка, дали да е средна или пък голяма. Вие знаете най-добре.

Тази дамска чанта от естествена кожа е най-функционалната от всичките. Тя е ежедневна и може да се носи от сутрин до вечер. Може да се носи в офиса, в ресторанта, на бар и къде ли още не. Стилна е и практична, а това е най-важното. Това, че повечето модели дамски чанти за през рамо са с твърди страни е изключително подходящо за дамите, които обичат реда, защото лесно и бързо се намира всичко в тях. 

Повечето от тях разполагат с по няколко отделения, като обикновено поне едно се затваря с вътрешен цип, а някои разполагат дори и с подвижни органайзери, за да направят живота на всяка жена по-лесен.

Специално за вас избрахме няколко модела, но можете да разгледате и всички дамски чанти, които предлагаме и да използвате филтрите, за да изберете точния, за да зарадвате любимата си жена със страхотен подарък за празника.

2. Дамска чанта тип клъч

Клъчът или малката дамска чанта тип плик са красив аксесоар, който може да се носи както всеки ден, ако не носим много неща, така и тогава когато отиваме на прием или парти. Идеални са за партитата за Нова година. 

Обикновено в тези дамски чанти можем да поберем най-важното и нищо повече. Те са да можем да сложим ключовете, документите и телефона си, но пък какво повече ни трябва ако отиваме да се забавляваме.

Най-често тези малки чанти са в светли предизвикателни цветове с бляскави елементи, за да могат да направят всеки един тоалет още по-предизвикателен. Чудесна идея за подарък за жени, които се чувстват млади и искат да създадат впечатление.

3. Дамски раници 

Дамската раница от естествена кожа винаги е била и ще бъде модерна и предпочитана от жени със забързано ежедневие или дами с малки деца, които искат и двете им ръце да са свободни. 

Те дават възможност дамите да са стилни и все пак да са подготвени за всяка една ситуация, която ще им поднесе живота. Май за този подарък няма смисъл да говорим много. Всеки знае какво е раница и как се използва. Все пак е добре да кажем, че от известно време могат да се намерят наистина изключително стилни модели, които са раница и чанта – 2в1 и лесно стават от раница на стилна дамска чанта и обратното. Идеални са за тогава, когато не знаете какво ще ви поднесат денят или вечерта.

Какъв по-подходящо подарък от такъв мултифункционален модел? Нашите избрани модели, можете да видите по-долу.

4. Дамска чанта тип “messenger”

Освен messenger, тази чанта е известно още и като пощальонска, но с последните модни тенденции и дизайни е все по-предпочитана от дамите. Тя може да е малък или голям размер. Общото е, че се носят през рамо с дълга и удобна на дебелина дръжка, тъй като се предполага, че ще се носи по цял ден. И като заговорихме за удобни дръжки и презрамки, вече се предлагат и такива с красиви и цветни текстилни дръжки/презрамки, които придават още по-интересна и запомняща се визия.

Подобно на раниците, дамските чанти тип “messenger” са подходящи за носене по-тежки предмети, като удобството е, че дават лесен достъп до всеки един от тях, благодарение на това, че се носят в страни на тялото и на вътрешното си разпределение и отделения.

Отново прекрасен модел и чудесен подарък за дами със сравнително забързано ежедневие, но искащи да изглеждат стилно и шикозно. Предлагаме ви да разгледате и нашите предложения за подобен тип чанта.

5. Мека дамска чанта или още известна като Hobo чанта

Този тип дамски чанти са средни или големи, изработени са от мека кожа и обикновено са с една дръжка. Подходящи са за дами, които искат да вземат почти всичко и все пак да им е удобно. И да не забравяме, че заради меките си страни са значително по-леки от дамските чанти с твърди страни. 

Думата hobo от английски означава скитник, което ясно показва, че тези дамски чанти са подходящи за жени, които имат ежедневие свързано с много движение. Дамските чанти hobo са практични и удобни, като все пак остават стилни и модерни, което ги прави подходящи за всеки тип жена. 

Чантите Hobo обикновено са с формата на полумесец, но това не е задължително. Важното е да побира много и да е удобна за носене. Тези чанти често се набръчкват в горната си част, заради едната си дръжка, но това е и което ги прави удобни. В Cloe.bg предлагаме богато разнообразие от дамски чанти тип hobo, избрани модели от които можете да разгледате по-долу. Добра идея би била да помислите и за комбинация с друг аксесоар. В нашият онлайн магазин ще намерите страхотна селекция и на дамски портмонета.

В Заключение

Сигурни сме, че който и вид дамска чанта да изберете за подарък, няма да сгрешите. Нека си го кажем направо, жените не могат без своята дамска чанта. Ако тя е и от естествена кожа, то дамата ще бъде на върха на щастието. Нека не забравяме и цвета на 2023 година при избора си, но ако той е прекалено крещящ за вас винаги има и подходящати по-класически цветове от които да изберете. 

И нещо последно, не чакайте последния момент да изберете, подаръците трябва да са готови за поставяне под елхата, когато момента настъпи.